Adoptie verbeterd de toegevoegde waarde van de digitale werkplek

Hoe zorgt u ervoor dat uw organisatie profiteert van alle voordelen die komen kijken bij een digitale werkplek? Een gedegen aanpak en het vooraf tackelen van veel voorkomende struikelblokken is het antwoord. Bij het Microsoft 365 adoptie programma van Provide wordt gewerkt met een gestructureerde aanpak die de rekening houdt met de verschillen tussen gebruikers, struikelblokken en interne weerstand.

Voordat complete organisaties gemigreerd worden, wordt in de meest gevallen eerst een pilot gedraaid met Microsoft 365. Dit pakket omvat niet alleen de laatste versie van Windows, Word, Excel, PowerPoint, SharePoint en Teams, maar ook e-mail en een online agenda. Zelfs wanneer die pilot soepel verloopt, is dat nog geen garantie voor succes op langere termijn. Dat kan verschillende oorzaken hebben, zoals onduidelijke of onvolledige werkprofielen, keuzestress vanwege de talloze opties en onvoldoende betrokkenheid, of zelfs weerstand, onder gebruikers. In zulke gevallen wordt al snel teruggegrepen naar de oude werkwijze. Het uitwerken van een adoptieprogramma is dan ook van grote toegevoegde waarde.

Heeft uw organisatie behoefte aan een veilige digitale werkplek?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de digitale werkplek van Provide? Samen met één van onze Microsoft consultants brengen wij de behoeftes van uw organisatie in beeld.

We take you to the next level. Benieuwd hoe?

Buiten de kaders kijken

Blijft het gebruik van de online werkplek ook dan nog achter bij de verwachtingen, dan zijn er verschillende manieren om het adoptieproces een boost te geven. Zo kunt u uw medewerkers in korte ‘powersessies’ per profiel en werkstijl meenemen langs de mogelijkheden van Microsoft 365. Medewerkers ontdekken op die manier, onder begeleiding van Microsoft professionals, wat er zoal mogelijk is en kunnen met de nieuwe werkplek experimenteren.

Download de whitepaper: Een veilige, up to date werkplek voor iedereen

Het overstappen naar, of starten met een digitale werkplek kan een uitdagende aangelegenheid zijn. In deze whitepaper worden de voordelen van een professioneel ingerichte en beheerde digitale werkplek besproken. Ook worden en tips behandeld over het migratie proces.

Onze blogs over de digitale werkplek