IT-partner van zakelijke dienstverleners

Of het nu gaat om een accountantskantoor, een uitzendorganisatie of een reclamebureau, ze lopen vrijwel allemaal tegen dezelfde uitdagingen aan als het gaat om digitalisering. Om te beginnen stellen klanten en andere partijen steeds hogere eisen ten aanzien van snelheid en gemak, zonder dat dit ten koste mag gaan van de kwaliteit. Bovenop deze pushfactoren voelt u als zakelijke dienstverlener bovendien de noodzaak om u van uw concurrentie te onderscheiden. En het dus nóg beter te doen. En dat allemaal met beperkte resources en onvoldoende kennis van allerlei nieuwe (cloud)technologieën.

Minder kosten en meer ruimte voor innovatie
Eigenlijk heeft u maar één optie, namelijk uw IT-omgeving geheel of gedeeltelijk uitbesteden aan specialisten. Dat heeft wel als groot voordeel dat uw eigen IT-afdeling meer ruimte krijgt voor innovatie en andere strategische zaken. En dat de kosten van met name beheer flink omlaag gaan. U wilt uw IT-omgeving uiteraard alleen uitbesteden aan een partij die zichzelf allang bewezen heeft. Een partij met zowel brede als diepe kennis van bestaande en nieuwe technologie, maar ook met voldoende omvang met het oog op continuïteit. Provide is zo’n partij.

Bent u klaar om voorop te lopen?

Ondernemers willen bezig zijn met met ondernemen, IT moet dan ook ondersteunend zijn. Provide neemt uw IT zorgen uit handen, zo kunt u focus houden op de kernactiviteiten.

Uitdagingen

Samen met Provide bent u veel beter in staat om kansen die zich voordoen tijdig te identificeren en er op de juiste manier op te reageren. Als cloudspecialist van het eerste uur weten experts van Provide precies wat er in de markt allemaal te koop is en wat het beste bij uw organisatie past. Omdat er op het gebied van cloud computing dagelijks nieuwe tools en functionaliteiten beschikbaar komen, is een flexibele en schaalbare infrastructuur een absolute voorwaarde. Veel van die nieuwe functionaliteiten – inclusief AI, IoT en Blockchaintechnologie – moeten immers in de nabije toekomst soepel in uw huidige IT-omgeving kunnen worden geïntegreerd.

 

Geen dure licenties meer
Naast minder overheadkosten door uitbesteding zijn er juist door de slimme inzet van digitalisering nog veel meer kostenvoordelen te behalen. Denk bijvoorbeeld aan portals waarin klanten en andere relaties veel zaken zelf kunnen regelen. Of aan smart building systemen voor de vastgoedsector. Ook met standaard cloudoplossingen als SaaS-software kunnen veel besparingen worden gerealiseerd. U betaalt dan namelijk geen dure licenties meer, maar uitsluitend voor het daadwerkelijke gebruik.

Download de whitepaper: Succesvol starten met nearshoring

Heeft u nog geen ervaring met nearshoring of wilt u graag meer informatie over de opstartfase? Download dan nu onze whitepaper met handige tips voor een succesvol nearshoring traject!

leftwp
Hi handorange Wat is je emailadres?
rightwp

Oplossingen

Als zakelijke dienstverlener kunt u bij Provide terecht voor de volgende oplossingen:

Digitale werkplekken

Moderne, digitale of virtuele werkplek. Hoe je het ook noemt, bij Provide krijgt u alles wat u wel wilt en niets wat u niet wilt. (Samen)werken waar en wanneer uw medewerkers maar willen, ongeacht met welk device en altijd met hun vertrouwde persoonlijke instellingen. En dat zonder zorgen over het beheer van alle Microsoft 365-applicaties en hardware, en met een beveiligingsniveau in datacenters dat u als IT-verantwoordelijke zelf nooit zou kunnen realiseren. Investeringen in dure, high-end desk- of laptops zijn daarmee verleden tijd. Aanhaken of afsluiten van medewerkers is bovendien zeer eenvoudig.

Clouddiensten

Onze clouddiensten hebben betrekking op het leveren en beheren van zowel de infrastructuur als applicaties. Dat laatste omvat naast MS 365 ook koppelingen met het cloudplatform van Microsoft, Azure, en externe SaaS-producten. Zelfs virtuele werkplekken behoren tot de mogelijkheden. Maakt u gebruik van een private cloud, dan worden de hardware, infrastructuur en applicaties exclusief gebruikt voor en door uw organisatie.

Een hybride cloud is een combinatie van private en public clouddiensten. Het grootste gedeelte van uw organisatie draait op de private cloud. Is er (tijdelijk) meer capaciteit nodig, dan kunt u uitwijken naar de public cloud van een andere dienstverlener. Wilt u de beste technologieën van twee of meer clouddiensten combineren, dan kunt u ook kiezen voor een multi-cloudoplossing.

Allesomvattende security services

Door de combinatie van snelle technologische ontwikkelingen, hybride netwerken en infrastructuren en meer thuiswerken op meerdere devices wordt ook het beveiligen van IT-omgevingen steeds complexer. Met de allesomvattende security services van Provide bent u in één klap van die zorg af, inclusief bedreigingen als ransomware en datalekken. Dat loopt van netwerkbeveiliging en MultiFactorAuthenticatie (MFA) tot e-mail en endpoint security.

Applicaties

Naast het verhuizen van standaard applicaties en ERP-systemen naar de cloud en het implementeren van SaaS-applicaties zoals MS 365, migreren we voor klanten ook maatwerkapplicaties. Een cloudmigratie is een uitgelezen moment om bestaande maatwerkapplicaties te moderniseren. We hanteren ruwweg vier strategieën: Rehosting, refactoring, rearchitecting en rebuilding. Provide beschikt over een eigen team van gedreven software developers die maar al te graag met uw software aan de slag gaan.

Nearshoring

De arbeidsmarkt in Nederland is erg krap en dat geldt in het bijzonder voor IT-personeel. De kans is dan ook groot dat het ook uw organisatie grote moeite kost om geschikte kandidaten aan te trekken. Dan is het goed om te weten dat Provide ook IT-personeel detacheert. Daarnaast hebben we dedicated nearshore software development teams tot onze beschikking, variërend van enkele tot tientallen softwarespecialisten. Nearshoring biedt u de mogelijkheid om op te schalen met de juiste IT-professionals zonder de risico’s van offshoring. Samen met onze klanten bouwen we permanente, onderscheidende teams die de bestaande teams versterken en uitbreiden.

Servicedesk

Om uw eigen IT-medewerkers nog verder te ontzorgen, levert Provide tot slot ook ervaren en zeer toegankelijke eerste-, tweede- en derdelijns supportmedewerkers. Uw eigen IT-afdeling kan zich zodoende met een gerust hart richten op innovatie en andere strategische zaken. Het enige wat u nooit uit handen geeft is de regie.

Blogs