IT-partner voor financiële dienstverlening

Als er één sector is waar digitalisering en disruptieve technologieën onder aanvoering van FinTech-bedrijven de markt op z’n kop hebben gezet, dan is het wel in de financiële dienstverlening. Daar komt het ontwrichtende effect van elkaar snel opvolgende verdienmodellen en de uiterste kritische ‘super consumer’ nog eens als extra uitdagingen bij. Om als financiële dienstverlener in deze dynamische markt te kunnen overleven, is een flinke digitaliseringsslag onvermijdelijk.

Zeer flexibele infrastructuur
Om net zo wendbaar te kunnen zijn als al die concurrenten, en er liefst nog een schep bovenop te doen, is een zeer flexibele infrastructuur een must. Niet alleen nu, maar zeker ook naar de nabije toekomst toe waarin technologieën als Artificial Intelligence, Blockchaintechnologie, Internet of Things en Robotica volwassen zullen worden. Een volledige of gedeeltelijke migratie naar de cloud is hierdoor in feite onontkoombaar. Met onvoldoende kennis van de vele mogelijkheden van de cloud in uw eigen organisatie en toch al hoge IT-kosten is uitbesteding aan een specialistische IT-partij waarschijnlijk de beste optie.

U wilt uw IT-omgeving uiteraard alleen uitbesteden aan een partij die zichzelf allang bewezen heeft. Een partij met zowel brede als diepe kennis van bestaande en nieuwe technologie en met jarenlange ervaring in de sector, maar ook met voldoende omvang met het oog op continuïteit. En met betaalbare diensten. Provide is zo’n partij.

Bent u klaar om voorop te lopen?

Als financiële organisatie wilt u bezig zijn met activiteiten die waarde toevoegen voor uw klant, IT moet dan ook ondersteunend zijn. Provide neemt uw IT zorgen uit handen, zo kunt u focus houden op de kernactiviteiten.

Uitdagingen

Inspelen op snelle veranderingen in de branche

Om met de snelle ontwikkelingen in de sector mee te gaan, en er zoveel mogelijk op voor te sorteren, heeft u meer nodig dan een schaalbare infrastructuur. Diezelfde flexibiliteit is nodig ten aanzien van applicaties, connectiviteit, data management, data analytics en systeemintegratie. Ook wanneer u gedeeltelijk on-premise blijft werken. Met jarenlange ervaring in de financiële sector heeft Provide hiervoor branchespecifieke oplossingen klaarliggen.

Azure cloudplatform
Deze draaien in de meeste gevallen op het Azure cloudplatform van Microsoft. Koppelingen naar andere platforms zoals AWS en Google Cloud zijn desgewenst ook mogelijk. Met relatief kleine ingrepen kunnen we die oplossingen ook aan uw specifieke situatie aanpassen. Wordt er in uw organisatie ook software ontwikkeld, dan kunt u naast een migratie van bestaande applicaties naar de cloud ook op onze steun rekenen in de vorm van detachering van developers, beheer en bijvoorbeeld het opzetten dan wel optimaliseren van DevOps-teams en een systeem voor Continuous Delivery.

 

Beveiliging en compliance

Financiële dienstverlening en het uitwisselen van grote hoeveelheden documenten met veelal privacygevoelige gegevens zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De bescherming van die gegevens wordt uiteraard in het kader van de AVG in de gaten gehouden door de Autoriteit Persoonsgegevens. Daarnaast spelen regelgeving als Sarbanes-Oxley (Sox), Basel III en DNB-standaarden een rol. Bovendien zijn er certificeringen waarmee leveranciers en andere stakeholders kunnen aantonen dat zaken als risicomanagement, informatiebeveiliging en anti-fraudemaatregelen goed zijn geregeld. Zo zijn wij zelf al jaren in het bezit van het ISAE-3402-certificaat (International Standard on Assurance Engagements).

Allesomvattende security services
Door de combinatie van snelle technologische ontwikkelingen, hybride netwerken en infrastructuren en meer thuiswerken op meerdere devices wordt het beveiligen van IT-omgevingen sowieso steeds complexer. Met de allesomvattende security services van Provide bent u in één klap van die zorg af. Dat loopt van netwerkbeveiliging, MultiFactorAuthenticatie (MFA) en Identity Access Management (IAM) tot e-mail en endpoint security.

Download de whitepaper: Een veilige, up-to-date werkplek voor iedereen

Het overstappen naar, of starten met een digitale werkplek kan een uitdagende aangelegenheid zijn. In deze whitepaper worden de voordelen van een professioneel ingerichte en beheerde digitale werkplek besproken. Ook worden en tips behandeld over het migratieproces.

leftwp
Hi handorange Wat is je emailadres?
rightwp

Oplossingen

Als financiële dienstverlener kunt u bij Provide terecht voor de volgende oplossingen:

Digitale werkplekken

Moderne, digitale of virtuele werkplek. Hoe je het ook noemt, bij Provide krijgt u alles wat u wel wilt en niets wat u niet wilt. (Samen)werken waar en wanneer uw medewerkers maar willen, ongeacht met welk device en altijd met hun vertrouwde persoonlijke instellingen. En dat zonder zorgen over het beheer van alle Microsoft 365-applicaties en hardware, en met een beveiligingsniveau in datacenters dat u als IT-verantwoordelijke zelf nooit zou kunnen realiseren. Investeringen in dure, high-end desk- of laptops zijn daarmee verleden tijd. Aanhaken of afsluiten van medewerkers is bovendien zeer eenvoudig.

Clouddiensten

Onze clouddiensten hebben betrekking op het leveren en beheren van zowel de infrastructuur/hardware als applicaties/software. Dat laatste omvat naast MS 365 ook koppelingen met het cloudplatform van Microsoft, Azure, en eventuele SaaS oplossingen i.c.m. virtuele werkplekken behoren tot de mogelijkheden. Maakt u gebruik van een private cloud, dan worden de hardware, infrastructuur en applicaties exclusief gebruikt voor en door uw organisatie.

Een hybride cloud is een combinatie van private en public clouddiensten. Het grootste gedeelte van uw organisatie draait op de private cloud. Is er (tijdelijk) meer capaciteit nodig, dan kunt u uitwijken naar de public cloud van een andere dienstverlener. Wilt u de beste technologieën van meer dan twee clouddiensten combineren, dan kunt u ook kiezen voor een multi-cloudoplossing.

Security services

Met de allesomvattende security services van Provide bent u in één klap van al uw beveiligingszorgen af, inclusief bedreigingen als ransomware en datalekken. Dat loopt van netwerkbeveiliging, Multi Factor Authenticatie (MFA) en Identity Access Management (IAM) tot e-mail en endpoint security. Bijkomend voordeel van datacenters in het algemeen is bovendien dat de beveiligingsgraad hier doorgaans aanzienlijk hoger is dan bij de meeste on-premise situaties, inclusief brand- en diefstalbeveiliging.

Applicaties

Naast het verhuizen van standaard applicaties en ERP-systemen naar de cloud en het implementeren van SaaS-applicaties zoals MS 365, migreren we voor klanten ook maatwerkapplicaties. Een cloudmigratie is een uitgelezen moment om bestaande maatwerkapplicaties te moderniseren. We hanteren ruwweg vier strategieën: Rehosting, refactoring, rearchitecting en rebuilding. Provide beschikt over een eigen team van gedreven software developers die maar al te graag met uw software aan de slag gaan.

Beheer & support

Om uw eigen IT-medewerkers nog verder te ontzorgen, levert Provide tot slot ook ervaren en zeer toegankelijke eerste-, tweede- en derdelijns supportmedewerkers. Uw eigen IT-afdeling kan zich zodoende met een gerust hart richten op innovatie en andere strategische zaken. Het enige wat u nooit uit handen geeft is de regie.

Blogs