Maak je geen zorgen over security monitoring.
Dat doen wij wel

De tijd dat uw (on-premise) ICT-omgeving veilig was met een firewall en wat antivirussoftware ligt ver achter ons. Door onder andere de explosie aan data, applicaties en het aantal devices dat toegang heeft tot uw netwerk, en door de toegenomen complexiteit van uw (cloud)netwerk zelf, is beveiliging in eigen beheer houden voor veel organisaties niet meer te doen. Te meer omdat het aantrekken of opleiden van security officers/experts eigenlijk geen haalbare kaart is. Ondertussen is cyber security uitgegroeid tot een miljardenindustrie en zijn hackers nog veel slimmer geworden dan ze al waren. En maken ook zij gebruik van de nieuwste technologie.

We versterken grote MKB & Enterprise organisaties met meer dan 150 specialisten

SIEM en SOC

Grote kans dat u tot die grote groep organisaties behoort die IT-beveiliging liever vandaag nog uitbesteedt dan morgen. Gelukkig kan Provide u ook deze zorg per direct uit handen nemen. Dat doen we onder meer door uw complete IT-omgeving dag en nacht te observeren en bedreigingen te detecteren voordat ze de vertrouwelijkheid, integriteit of beschikbaarheid van uw data of IT-middelen kunnen schaden. Bij die monitoring, die plaatsvindt vanuit het Security Operation Center (SOC), speelt Security Information and Event Management (SIEM) een cruciale rol.

rightwp leftwp midwp
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Wij helpen je graag verder!

Kenmerken, voordelen en mogelijkheden van SIEM en SOC

Onze specialisten bewaken uw complete ICT-omgeving 24/7 en realtime met behulp van een Security Information and Event Management System (SIEM). Dit is een combinatie van software en hardware die geautomatiseerd IT-gerelateerde beveiligingsinformatie verzamelt, combineert en analyseert. Bij die beveiligingsinformatie gaat het vooral om gebeurtenis- en logboekgegevens die zijn gemaakt door hostsystemen, applicaties, besturingssystemen, beveiligingssoftware en -hardware (o.a. antivirusfilters en firewalls) en databases. De analyses zijn met name gericht op het tijdig signaleren van verdacht gedrag en afwijkende patronen.

Preventie

Wanneer de SIEM-software potentiële beveiligingsproblemen identificeert, worden beveiligingswaarschuwingen gegenereerd. Aan de hand van een reeks vooraf gedefinieerde regels kan uw organisatie deze waarschuwingen met een lage of hoge prioriteit instellen. Het systeem legt de volledige omvang van een aanval bloot en biedt de verantwoordelijke analisten orkestratie- en automatiseringsmogelijkheden om bedreigingen in de kiem te smoren. Het zogeheten Security Orchestration, Automation and Response-systeem (SOAR) zorgt er als onderdeel van SIEM vervolgens voor dat dit incident-responseproces efficiënt verloopt.

Compliance

Een SIEM-systeem kan een organisatie ook helpen op het gebied van compliance, bijvoorbeeld ten aanzien van bescherming van persoonsgegevens en ISO-certificering, door automatisch rapporten te genereren die alle geregistreerde beveiligingsgebeurtenissen uit deze bronnen bevatten. Uw organisatie kan deze gegevens gebruiken om verbeterde beveiligingslogboeken aan auditoren te overleggen. Uw digitale weerbaarheid wordt middels een SIEM dus op meerdere fronten tegelijk verhoogd. De inzet van SIEM en SOC zijn voor gemeenten sinds 2020 zelfs verplicht en dat is niet voor niets.

Aanvullende voordelen uitbesteden security monitoring

Naast al deze inhoudelijke voordelen van security monitoring met behulp van SIEM heeft uitbesteden van security monitoring nog andere voordelen. Zo heeft u tijdelijk of permanent, ook in tijden van schaars personeel, altijd de beschikking over beveiligingsspecialisten. Net als bij al onze managed services betaalt u voor security monitoring een vast bedrag per gebruiker per maand. En dat budgetteert een stuk eenvoudiger dan met eigen medewerkers. Als die al te vinden zijn natuurlijk.