IT-partner voor de Smart Industry

Als er één sector is waar digitalisering en ICT-technologieën in de volle breedte en diepte kunnen worden toegepast, dan is het wel in de maak- en procesindustrie. Termen als Industrie 4.0, Smart Industry en Industrial Internet bestaan immers niet voor niets. In deze sectoren draait alles om efficiency en data, die als input dienen voor verdere optimalisatie en innovatie. Ontwikkelingen als IoT, Big Data, Artificial Intelligence (AI) en Virtual Reality/Augmented Reality/Mixed Reality dragen hier volop aan bij. Deze toepassingen maken productiebedrijven bovendien wendbaar, waardoor sneller op de vraag en andere marktveranderingen kan worden ingespeeld.

Midden in de ontwikkelingen
Maar hoe weet u nu welke technologieën uw productiebedrijf het snelst vooruit helpen? En hoe is dat over een paar jaar? De ontwikkelingen staan immers bepaald niet stil. En is uw IT-infrastructuur überhaupt wel geschikt om deze technologieën te implementeren? Behalve dat u waarschijnlijk onvoldoende kennis heeft van Smart Industry wilt u uw toch al hoge kosten voor IT-beheer niet nog verder laten oplopen. Door uw IT-omgeving geheel of gedeeltelijk uit te besteden aan specialisten bent u van beide problemen af en slaat u twee vliegen in één klap. U wilt uw IT-omgeving uiteraard alleen uitbesteden aan een partij die midden in de ontwikkelingen staat en voor wie cloud en internet geen geheimen hebben. Een partij die bovendien voldoende omvang heeft met het oog op continuïteit. Provide is zo’n partij.

Bent u klaar om voorop te lopen?

Als industriële organisatie wilt u de focus houden op uw productieprocessen, IT moet dan ook ondersteunend zijn. Provide neemt uw IT zorgen uit handen, zo kunt u focus houden op de kernactiviteiten.

Uitdagingen

Als cloudspecialist van het eerste uur weten experts van Provide precies wat er allemaal in de markt te koop is, en wat het beste bij uw organisatie past. Omdat er op het gebied van cloud computing dagelijks nieuwe tools en functionaliteiten beschikbaar komen, is een flexibele en schaalbare infrastructuur een absolute voorwaarde. Veel van die nieuwe functionaliteiten – inclusief AI, IoT en Blockchaintechnologie – moeten immers in de nabije toekomst soepel in uw huidige IT-omgeving kunnen worden geïntegreerd. In de maakindustrie bestaat echter nog de nodige terughoudendheid als het gaat om migreren naar de cloud.

Hybride cloudoplossingen

Die terughoudendheid is ingegeven door met name de relatief zware applicaties en de noodzaak om 24/7 in de lucht te zijn. Hoewel de uptime en resources, inclusief fysieke en databeveiliging, in datacenters in het algemeen beter zijn dan on-premise kan worden gerealiseerd, begrijpen we die aarzeling heel goed. Steeds meer productiebedrijven maken daarom gebruik van de cloud middels een hybride (cloud) infrastructuur. Hierbij draaien basisapplicaties op locatie en wordt tijdelijk uitgeweken naar de cloud voor bijvoorbeeld meer rekenkracht en/of data-opslag. Provide kan bij deze constructie de koppelingen verzorgen middels API’s en beveiligingscomponenten zoals encryptie en toegangscontrole (Identity & Access Management) met behulp van bijvoorbeeld ‘agents’.

Download de whitepaper: Een veilige, up-to-date werkplek voor iedereen

Het overstappen naar, of starten met een digitale werkplek kan een uitdagende aangelegenheid zijn. In deze whitepaper worden de voordelen van een professioneel ingerichte en beheerde digitale werkplek besproken. Ook worden er tips behandeld over het migratieproces.

leftwp
Hi handorange Wat is je emailadres?
rightwp

Oplossingen

Als industrieel dienstverlener kunt u bij Provide terecht voor de volgende oplossingen:

Digitale werkplekken

Moderne, digitale of virtuele werkplek. Hoe je het ook noemt, bij Provide krijgt u alles wat u wel wilt en niets wat u niet wilt. (Samen)werken waar en wanneer uw medewerkers maar willen, ongeacht met welk device en altijd met hun vertrouwde persoonlijke instellingen. En dat zonder zorgen over het beheer van alle Microsoft 365-applicaties en hardware, en met een beveiligingsniveau in datacenters dat u als IT-verantwoordelijke zelf nooit zou kunnen realiseren. Investeringen in dure, high-end desk- of laptops zijn daarmee verleden tijd. Aanhaken of afsluiten van medewerkers is bovendien zeer eenvoudig.

Clouddiensten

Onze clouddiensten hebben betrekking op het leveren en beheren van zowel de infrastructuur/hardware als applicaties/software. Dat laatste omvat naast MS 365 ook koppelingen met het cloud platform van Microsoft Azure, en eventuele SaaS oplossingen. Maakt u gebruik van een private cloud, dan worden de hardware, infrastructuur en applicaties exclusief gebruikt voor en door uw organisatie.

Een hybride cloud is een combinatie van private en public clouddiensten. Het grootste gedeelte van uw organisatie draait dan op de private cloud. Is er (tijdelijk) meer capaciteit nodig, dan kunt u uitwijken naar de public cloud van een andere dienstverlener. Wilt u de beste technologieën van meer dan twee clouddiensten combineren, dan kunt u ook kiezen voor een multi-cloudoplossing.

Allesomvattende security services

Door de combinatie van snelle technologische ontwikkelingen, hybride infrastructuren en meer thuiswerken op meerdere devices wordt ook het beveiligen van IT-omgevingen steeds complexer. Met de allesomvattende security services van Provide bent u in één klap van die zorg af, inclusief bedreigingen als ransomware en datalekken. Dat loopt van netwerkbeveiliging en Multi Factor Authenticatie (MFA) tot e-mail en endpoint security.

Applicaties

Naast het verhuizen van standaard applicaties en ERP-systemen naar de cloud en het implementeren van SaaS-applicaties zoals MS 365, migreren we voor klanten ook maatwerkapplicaties. Een cloudmigratie is een uitgelezen moment om bestaande maatwerkapplicaties te moderniseren. We hanteren ruwweg vier strategieën: Rehosting, refactoring, rearchitecting en rebuilding. Provide beschikt over een eigen team van gedreven software developers die maar al te graag met uw software aan de slag gaan.

Servicedesk

Om uw eigen IT-medewerkers nog verder te ontzorgen, levert Provide tot slot ook ervaren en zeer toegankelijke eerste-, tweede- en derdelijns supportmedewerkers. Uw eigen IT-afdeling kan zich zodoende met een gerust hart richten op innovatie en andere strategische zaken. Het enige wat u nooit uit handen geeft is de regie.

Blogs