15 feb 2021 11:40:08

Provide treedt toe tot ICT-Fund

Na een uitgebreide selectieprocedure kunnen wij met gepaste trots melden dat Provide is toegetreden tot ICT Fund B.V. Dat is heel goed nieuws en dan vooral voor u als (potentiële) klant. Dit fonds bestaat naast Delta Lloyd uit een zeer selecte groep ICT-bedrijven die samen fungeren als ‘verzekeringspolis’ in geval van faillissementen van managed services providers. Een soort ‘back-up’ dus maar dan niet van data maar van cruciale onderdelen van uw bedrijfsvoering. Dat is voor veel bedrijven een kopzorg minder.

Continuïteitsgarantie

ICT-Fund is een innovatieve vorm van financieren met bank en leasing als één product. Het koopt de rechten van managed services contracten voor de gehele looptijd op. Omdat de rechten verpand zijn, dient het ICT-Fund ervoor te zorgen dat bij een faillissement van een aangesloten ICT-dienstverlener de activiteiten worden voortgezet om zodoende het onderpand uit te winnen. Klanten van Provide krijgen hierdoor dus ook een continuïteitsgarantie bij het uitbesteden van het beheer in de cloud. Een van onze klanten, een overheidsinstantie, reageerde al zeer enthousiast op dit nieuws.

De continuïteitsgarantie biedt u onder meer de volgende voordelen:

  • U behoudt controle over uw dienstverlening
  • U kunt proactief tegemoet komen aan de wensen van uw potentiële klanten
  • U gaat verantwoord outsourcen
  • U waarborgt de continuïteit van uw bedrijfsprocessen
  • U verzekert uzelf tegen gevolgschade na een deconfiture van uw managed services provider

‘Welterusten!’

Omdat Provide heilig gelooft in dit concept, hebben we onlangs op eigen houtje Fundius opgericht. Een vergelijkbaar financieringsconcept maar dan voor kleinere MSP’s in ICT en Telecom. Tot slot nog even over dat faillissementsverhaal: het idee dat ons dat zou overkomen staat lichtjaren van ons verwijderd. Privé denken we echter ook niet graag aan de eindigheid van ons bestaan maar we verzekeren ons er wel tegen. Dit is met het ICT-Fund in wezen niet anders. Het slaapt in elk geval een stuk rustiger, niet alleen voor u als eventuele ‘nabestaande’ maar ook voor ons.

Meer weten over onze unieke continuïteitgarantie? Neem dan hier contact met ons op of ga naar www.provide.nl