We love powering innovation

“Het team van Provide Software schakelt snel en vult mijn plannen perfect aan.” – Patrick Borghs  CEO, Loonkostenvoordelen.nl

Met een uitpuilende App en Play Store en allerlei low-code en zelfs no-code tools lijkt het wel alsof iedereen een developer is. In de B2B-markt, ons werkgebied, werkt dat toch even anders. Daar zijn applicaties veel complexer, in veel gevallen bedrijfskritisch en allesbehalve standaard. Dus maken wij maatwerk met uitsluitend ervaren full-stack developers die van alle markten en programmeertalen thuis zijn.

Agile en out-of-the-box

Omdat we relatief jong en zeer gedreven zijn en het liefst agile werken, doen we dat bovendien zeer snel en met een hoge mate van betrokkenheid bij onze klanten. Die zien we dan ook meer als partner of collega’s dan als klant. Ook in het meedenken gaan we heel ver en komen vaak met oplossingen en functionaliteiten waar klanten zelf nog niet eens aan hadden gedacht. Out-of-the-box denken en doen zit ons nou eenmaal al sinds de oprichting in 2014 diep in ons DNA.

Nuchter en doelgericht

Dat ‘anders denken’ is, samen met het streven om alleen te focussen op wat echt nodig is, de reden waarom je op deze website tevergeefs zult zoeken naar een ‘mission statement’. Van de vaak wollige en poëtische schrijfsels die we voorbij zien komen, krijgen we zelf eerlijk gezegd kromme tenen. We zijn dan ook geen taalkunstenaars, maar nuchtere en doelgerichte software developers, business consultants en project managers met maar één doel: tevreden en succesvolle klanten!

Waar ben je naar op zoek?

Onze missie

Bij Provide helpen we onze klanten door innovatieve, optimaal ingerichte ICT-systemen te maken.

Wij gaan tot het uiterste om de beste oplossing te realiseren. Om dat te kunnen doen, leggen wij de lat elke dag een beetje hoger. Meer dan 100 ICT-specialisten staan voor je klaar, om je te helpen aan een zorgeloze ICT-infrastructuur.

“Bij Provide hanteren wij een customer center werkwijze. Elke dag staat de vraag “heb ik de klant centraal gesteld” in het achterhoofd van onze werknemers”

Mike Dawud – CEO Provide

Klantcases

“Ik wist eigenlijk precies wat ik wilde en Provide vulde dit goed aan. Ze hebben flink meegedacht in het ontwerp en er ontstond een goede wisselwerking. De snelheid van schakelen en de aanvullingen op mijn originele plan waren heel erg gewenst.”

Patrick Borghs,
CEO – Loonkostenvoordelen.nl

“Provide is voor ons de link tussen de techniek en het design. Hun creativiteit en oplossing gerichtheid leiden voor ons tot een betere bereikbaarheid van onze markt.”

Richard Jacobs,
CEO – Metermind

“Het team van Provide stelt ons in staat om onze customer journey te blijven innoveren en onze sterke marktpositie te behouden.”

Luuk Janssen,
Eigenaar – Peelrand Makelaardij

Waarom Provide?

Wij zorgen dat ICT net zo vanzelfsprekend is als water uit de kraan.

  • Wij leggen de lat elke dag hoger, we blijven onszelf ontwikkelen, uitdagen en specialiseren.
  • We hebben de winnaarsmentaliteit: jij hebt een uitdaging, Provide gaat altijd voor het beste resultaat.
  • We houden het simpel. Geen ingewikkelde procedures. We gaan aan de slag en werken efficiënt aan de oplossing.

Heb je vragen?

Ons team van ICT professionals staat jou graag te woord.

+31 (0)85 1302195

software@provide.nl

Schakelen met moederbedrijf

Vrijwel alles wat wij doen, gebeurt in de cloud. Omdat voor moederbedrijf Provide in grote lijnen hetzelfde geldt, kunnen we ook voor aanvullende clouddiensten zoals IaaS Infrastructure as a Service), EaaS (Endpoint as a Service) en DraaS (Disaster Recovery as a Service) zeer snel schakelen. Ook in de uitvoering van projecten maken we dankbaar gebruik van de enorme ervaring die Provide met project management en bijvoorbeeld de Prince 2-methodiek heeft.

Onderscheidend

PTS onderscheidt zich verder door een zeer persoonlijke aanpak, snelle oplevering, vergaand mee- en vooruit denken en het zo goed als ontbreken van lijnen (zelfs geen korte). Die snelheid is cruciaal in dynamische, snel veranderende markten waar een korte time-to-market een absolute voorwaarde is. Door die uiterst persoonlijke aanpak beschouwen klanten ons meer als partner of collega dan als leverancier. Hierdoor hebben klanten en hun processen eigenlijk geen geheimen meer voor ons, wat de uiteindelijke applicatie alleen maar ten goede komt.

Elke euro zorgvuldig besteden

Omdat je ‘collega’s’ of partners ook niets door de strot duwt, gaan we zeer zorgvuldig om met het beschikbare budget van de klant. Dat doen we in wezen al door agile te werken en alleen die functionaliteit te ontwikkelen die echt nodig is. Al in het allereerste gesprek bepalen we met de klant zoveel mogelijk de juiste richting. In de meeste gevallen krijgt de klant al binnen één of enkele weken de eerste functionaliteit en demo’s onder ogen. Door ook hierna bijna wekelijks vinger aan de pols te houden, voorkomen we dat er onnodig tijd en geld verloren gaat. Daar heb jij als klant natuurlijk de nodige ‘Provide’ van.