Colocatie Services

Stel, je wilt een eigen caravan of boot. Dat is mooi natuurlijk, maar je hebt wel een ligplaats of stalling nodig. Dat heeft als bijkomend voordeel dat je van allerlei faciliteiten gebruik kunt maken. Om die laatste reden betrekken veel bedrijven een eigen kantoor in een bedrijfsverzamelgebouw. Op een vergelijkbare manier kun je ook je ICT-hardware in een extern datacenter onderbrengen. Want ook dat heeft voordelen.

Stroom, koeling, netwerk en beveiliging

Zo’n datacenter beschikt namelijk over veel betere (stabielere) stroomvoorziening, koeling, netwerkvoorzieningen en beveiliging (zowel tegen cybercrime als inbraak en brand) dan je zelf on-premise kunt realiseren. Provide biedt opdrachtgevers daarom ruimte (rackspace) in een van de datacenterlocaties van PMS. De hoeveelheid ruimte die in een serverkast wordt afgenomen, wordt uitgedrukt in Rack Units (U). De kast (rack) zelf is doorgaans 19 inch (48,26 cm) of 23 inch (58,42 cm) hoog, waarbij één Rack Unit (1U) gelijk staat aan een hoogte van 1,75 inch ( 4,445 cm). De apparatuur kan worden aangesloten op het PMS datacenternetwerk voor koppeling met Internet of andere netwerken.

Heb je vragen?

Ons team van ICT professionals staat jou graag te woord.

+31 (0)30 6669600

info@provide.nl

99.9% beschikbaarheid

Bij het plaatsen (en verwijderen) van hardware is koeling en een redundante stroomaansluiting inbegrepen, evenals de levering van netwerk patches en/of uplinks naar andere netwerken. Klanten mogen uitgaan van een standaard beschikbaarheid van 99.9% op maandbasis. Alle apparatuur dient wel uitgerust te zijn met minimaal een dubbele stroomaansluiting. Vooraf hebben we van de opdrachtgever de volgende informatie van alle apparatuur nodig:

  • Hoeveel rackspace er nodig is (uitgedrukt in ‘U’);
  • Of de apparatuur rack mountable is;
  • Hoeveel stroomaansluitingen er nodig zijn;
  • Wat het verwachte stroomverbruik is;
  • Hoeveel netwerkaansluitingen nodig zijn en met welk koppelvlak (koper, fiber etc).

Na goedkeuring, inclusief capacity management, worden de Colocatie Services binnen 5 werkdagen gerealiseerd. Aanspreekpunt voor deze dienst is de Servicedesk van PMS. Toegang tot de serverruimte is alleen toegestaan met toestemming of onder begeleiding van Provide (lijst van geautoriseerde personen).