15 feb 2021 11:40:19

Provide blaast BEAS nieuw leven in

Op mijn zeventiende was ik de jongste gediplomeerde Cobol-programmeur ooit. Ik had echter geen idee wat me te wachten stond. Ik ben begonnen bij een verzekeringsmaatschappij en heb inmiddels alle mogelijke IT-rollen wel eens vervuld. Sinds 1999 werk ik bij Provide en nu is duidelijk waar mijn hart ligt: tussen beursverzekeringen en ons softwareproduct BEAS.

Grondig vernieuwd

Jaren geleden werd ik door Siemens ingehuurd voor een opdracht met betrekking tot de software BEAS. Hierbij werd de specialistische programmeertaal Adabas Natural gebruikt. Jarenlang heb ik hoofdzakelijk in mijn eentje het beheer en onderhoud gedaan en dat was een risico voor Siemens. Provide zag wel potentie in BEAS in heeft het in 2010 van Siemens overgenomen. Ik heb er toen op aangedrongen om het softwarepakket weliswaar te behouden, maar grondig te vernieuwen en op een nieuw platform in .NET/Oracle te bouwen. BEAS biedt sindsdien co-assuradeurs en gevolmachtigde agenten een up-to-date backoffice systeem ten behoeve van hun polis- en schadeadministratie.

Niet over één nacht ijs

Aanvankelijk maakten er twee beursverzekeraars gebruik van en dat smaakte naar meer. Nadat we het beheer en onderhoud van BEAS in 2013 naar onze vestiging in Spanje hebben verplaatst, is het klantenbestand flink uitgebreid. Verzekeringsgroep Generali is één van hen en de keus voor BEAS ging niet over één nacht ijs. Samen hebben we een jaar lang het product geanalyseerd en ontwikkeld naar hun behoefte. Precies een jaar geleden is dit in productie gegaan. Dat was een bijzondere mijlpaal! Als mensen van Generali aangeven dat ze merken dat we precies weten wat er in de markt speelt en dat we aan alles hebben gedacht, inclusief een koppeling met het elektronische beursplatform E-ABS en de nieuwste specificaties van toezichthouders, dan doet dat wel wat met je!

Voorsprong

Na al die jaren in deze specifieke markt hebben we zoveel kennis opgedaan dat we ons met Provide Tailored Services echt kunnen onderscheiden. Het enthousiasme en de gedrevenheid van het team helpt onze klanten daadwerkelijk verder. Door de nieuwbouw van BEAS hebben we nu een heel team dat kennis heeft van de materie en bieden we dus niet alleen een modern platform, maar ook de bijbehorende kennis. Met dezelfde gedrevenheid en klantgerichtheid ontwikkelen, onderhouden en ondersteunen we ook maatwerkprogrammatuur voor andere branches zoals kennisintensieve applicaties voor medici en bedrijfskritieke backoffice-systemen. We hebben in de markt een voorsprong genomen door ons al snel na de introductie van smartphones en tablets met succes toe te leggen op het ontwikkelen van apps en de benodigde systeemintegratie. Die voorsprong geven we niet meer uit handen!