15 feb 2021 11:40:45

Optimale data opslag en performance van uw bedrijf

Bedrijven zoals Google, Facebook en Netflix zijn er jaren geleden al achter gekomen dat de traditionele 3-tier datacenter architectuur niet toereikend was voor de behoefte aan een flexibel, schaalbaar, betrouwbare én goed presterende datacenter infrastructuur. Wanneer u nog een IT-ruimte heeft met kasten vol servers en data opslag, is het tijd om te vernieuwen.

“De grote doos met harddisks” wordt de traditionele SAN met processorkracht en geheugen ook wel genoemd. Nu is er iets nieuws: de hyperconverged infrastructuur oplossing. Een hyper-converged infrastructuur is een infrastructuur waarbij server- en storage-apparatuur zijn gebundeld in één apparaat. Dit is tegelijkertijd de server en de opslag die beheerd of gemanaged wordt door de Nutanix oplossing. Het voordeel? Optimale data opslag en performance van uw bedrijf. Geen trage disken meer, maar kleine en snelle SSD’s.

Alles in één

Wij gebruiken het zelf ook, onze complete cloud omgeving draait op de Nutanix oplossing en de Managed Services die wij onze klanten aanbieden draaien hier ook op. Alle servers van vroeger zijn nu samengevoegd in één node. Het voordeel hiervan is dat de omgeving oneindig flexibel is, je kunt nodes toevoegen op basis van behoefte aan resources. Dat maakt het goed horizontaal schaalbaar. Dat was in het IT-hok vol rekken met servers en data opslag wel anders!

Migratietraject in 3 stappen

De Nutanix oplossing kan ook voor u interessant zijn, bijvoorbeeld wanneer u niet langer lokale servers wilt hebben staan. Het is daarnaast ook kostenbesparend. Wanneer u de oplossing als dienst afneemt, hoeft u geen grote investeringen in hardware meer te doen. Provide biedt deze diensten niet alleen aan, we begeleiden onze klanten tijdens het gehele migratietraject:

  • Stap 1: In kaart brengen van de omgeving
    Wanneer u wilt migreren naar een ander datacenter en gebruik wilt maken van de Nutanix oplossing, beginnen we met een inventarisatie van de hardware en software die u heeft staan en gebruikt.
  • Stap 2: Het migratieplan opstellen
    Op dit moment in het traject bekijken we welke mogelijkheden er zijn om de migratie zo flexibel mogelijk en met zo min mogelijk downtime te realiseren. Het doel is immers niet de migratie naar het datacenter, het doel is om de performance van uw omgeving te optimaliseren.
  • Stap 3: De systemen migreren
    Een team van systeembeheerders, consultants en benodigde professionals voert de migratie uit waarbij we gebruik maken van Veeam. Deze software maakt het mogelijk om de migratie in een zo’n kort mogelijke tijd uit te voeren. In sommige gevallen is het ook mogelijk om een live migratie uit te voeren.